Bäst kabinväska med fyra hjul (Hård eller Mjuk)

Kabinväskor

Är det bäst att ha kabinväska med fyra hjul eller ska man välja en med två? Vi listar fördelarna och nackdelarna samt visar vilka som fått Bäst i Test i oberoende tester.

Kabinväska med fyra hjul

Den stora fördelen med en kabinväska på fyra hjul är bekvämligheten när väskan är tung. Ställ ner den och skjut den framför dig när du inte vill dra den. Detta i likhet med hur många större resväskor har fyra hjul och därmed underlättar hanteringen. När väskan ställs ner kan hjulen låsas och den står ändå stadigt på plats.

Nackdelen är att hjulen blir mer sårbara. När kabinväskan har fyra hjul kommer dessa att vara monterade utanpå väskan vilket gör att de lättare går sönder vid yttre påverkan. Detta till skillnad mot när det enbart är två hjul.

+ Lätt att hantera tunga väskor

– Hjulen blir mer sårbara

Bäst i Test:

Titan Xenon 13 är en hård kabinväska med fyra hjul som fått Bäst i Test. Det var Expressen som för några år sedan publicerade en test på flera väskor från kända märken och där vann Titan Xenon vann genom att få fem av fem i betyg. En punkt där den fick bättre betyg än andra väskor var hur lätt den var att rulla på ”tuffare underlag”

Läs mer om testet här

Kabinsväska på semesterMan måste inte flyga med en kabinväska, man kan åka båt också 😉

Kabinväska med två hjul

Fördelen i att välja en kabinväska med två hjul sitter i att hjulen aldrig behöver låsas när väskan ställs ner. Dra med dig den när du vill och låt den stå upprätt sedan. De två ”klackarna” gör att väskan inte rullar iväg.

Den andra fördelen är att hjulen är skyddade genom att de är inmonterade. Det är bara en del av hjulen som sticker fram vilket skapar en tydlig fördel gällande hållbarhet mot när de är monterade utanpå. Detta är möjligt i och med att hjulen inte behöver vara svängbara.

+ Står alltid stadigt och har skyddade hjul

– Jobbigt vid tyngre väskor

– Ofta kan man ”dra snett” med kroppen med en 2-hjulig väska

Bäst i Test:

Samsonite B-lite vann första platsen när Tv-programmet PLUS genomförde en test av mjuka kabinväskor. Samma väska har vunnit förstaplatsen hos Råd & Rön. Väskan finns i tre olika storlekar där den minsta har två hjul och de två större har fyra hjul.

Testvinnaren fick bättre betyg än de övriga i testet gällande handtagets stabilitet och hur lätt det var att hantera. Dessutom var det bara denna väska som hade tillräckligt bra vattenavvisning på tyget. En funktion som kan rekommenderas på just mjuka kabinväskor då de hårda automatiskt har detta skydd.

Läs mer om testet här

Kvinna drar en 2-hjulig kabinväskaDet är lätt att ”dra snett” med en 2-hjulig kabinväska

Kabinväskor