Boka hotell med SAS – Få billigare flygbiljett

Kabinväskor

Samlar du SAS Eurobonus poäng för att få billigare flygresor eller kanske till och med en gratis resa med SAS? Boka även hotellen via flygbolaget och få en hel del bonuspoäng på köpet, eller köp en Kabinväska för poängen…

Att samla SAS Eurobonuspoäng är enkelt. Det kan ske genom att vara medlem i detta loyalitetsprogram och sedan få poäng på alla resor som bokas. Med ett kreditkort som är kopplat till bonussystemet ges även poäng på varje krona som man handlar för med kortet. Ytterligare en väg är att shoppa via SAS Online Shopping. Det kostar inget extra – men ger extra tillbaka.

Så här fungerar det

Gå till sidan som presenterar alla E-butiker som SAS har samarbete med. Här går det att hitta E-butiker sorterade på kategori utifrån bransch men det går även att söka efter en specifik E-butik. När man hittat butiken klickar man på butikslänken.

Nu sker sedan inloggning med SAS Eurobonus inloggning varpå man landar på E-butikens sida. Här genomförs köpet som vanligt och poängen kommer sedan synas på kontot inom 8 veckor.

Ett exempel

Många som flyger inom jobbet eller på semester bokar hotellrum direkt i samband med att flygbiljetten bokats. Om sökfunktionen används på SAS poängsida visas två företag som ger poäng. Det enda är ett specifikt hotell och det andra är HotelSpecials som är en hotelljämförelsesida. I detta exempel väljs HotelSpecials eftersom det överlag är bra att jämföra och hitta billigare hotell via sådana sidor.

Solstolar på solig resort

I informationen kring HotelSpecials framgår att det att 500 bonuspoäng kommer att ges oavsett vilket hotell som bokas. Här är det alltså en fast provisionsnivå. Hos vissa E-butiker ges istället exempelvis 10 poäng per 100 kr man handlar för. Det finns alltså två olika alternativ – fast provision som med hotellbokningen eller provision i förhållande till köpesumman.

Använda bonuspoängen

De poäng som du samlar kan användas både till flygbiljetter, produkter från deras shop och växlas till poäng hos samarbetspartners. Bäst utväxling nås däremot generellt om poängen används till flygresor vilket inte är oväntat eftersom SAS helt premierar att kunderna använder deras tjänst.

Kabinväska i vänthallen

Ett annat alternativ är att köpa en kabinväska från Samsonite för 123 990 poäng. Värdet på väskan är satt till 3844 kr.

Eller varför inte låta flygresan och hotellbokningen bli middagsmat? Om du har 3000 SAS Eurobonuspoäng kan dessa växlas till en check på Coop som ger 5% på nästa köptillfälle. Detta oavsett hur stor summa du handlar för.

Kabinväskor