Få ersättning vid försenat flyg

Flyghjälp är en smidig tjänst som hjälper privatpersoner att få ersättning från flygbolagen vid försenat flyg. Få upp till 6000 kr per person och betala bara avgift för tjänsten om de lyckas få ersättning från flygbolaget.

Enligt EU:s lagstiftning ska alla flygresenärer som kommer fram till slutdestinationen mer än 3 timmar försent få ersättning från flygbolaget.

Flygbolagen är däremot inte alltid tydliga med hur ansökan ska ske och när som ersättning går att få. Därför har tjänster som Flyghjälp skapats.

Få hjälp med hela processen – Betala bara om de lyckas få ersättning

Få ersättning vid försenat, inställt eller överbokat flyg

1 – Gå till Flyghjälp

2 – Fyll i kalkylatorn

Det du behöver ange är varifrån och vart du flög. Därmed visas direkt hur hög möjlig ersättning som går att få på just den sträckan.

3 – Ange information om resan

Nu anger du flygbolag, avresedatum, varför ersättning krävs och annan information om flighten.

4 – Flyghjälp hjälper till med ärendet

Nu kontrollerar Flyghjälp informationen och jämför detta mot den offentliga information som finns tillgänglig från flygbolagen. De sammanställer en ersättningsblankett och har all kontakt med bolagen under hela processen.

5 – Få ersättning vid försenat eller inställt flyg

I det fall som Flyghjälp lyckas få ersättning från flygbolaget (98 % av tillfällena) betalas pengar ut personens bankkonto. I vissa fall kan processen ta upp till 12 månader och i detta fall kommer företaget löpande ge information om hur ärendet drivs.

Extremt bra betyg av kunderna

Av de som använt Flyghjälp och lämnat recension på Trustpilot har 88 % gett betyget ”Utmärkt” och 8% ”Bra”. Framförallt är det servicen och att man själv inte behöver driva ärendet som anses vara positivt.

Genom att de vinner ca 98 % av målen mot flygbolagen är det även ett tryggt sätt att få tillbaka pengar vid försenat flyg.

Betyg för Flyghjälp hos Trustpilot

Pris

I det fall som Flyghjälp lyckas få ut ersättning från flygbolaget betalas 70 % av denna summa ut till dig som använder tjänsten. De tar alltså 30 % av ersättning – men bara om de vinner målet.

Avgift betalas enbart om du får ersättning från flygbolaget!

Exempel:

Du har bokat en flygbiljett mellan Stockholm och Madrid varpå flyget blir försenat ett flertal timmar. Maximal ersättning som går att få är 6340 kr per person men ersättningsnivån beror på flera faktorer.

Förutsatt att Flyghjälp lyckas vinna målet och 6000 kr ges som ersättning kommer 4200 kr betalas ut till dig. Resterande tar företaget som provision för kontakt med flygbolag och driva ärendet framåt.

Frågor och Svar

Vad kostar Flyghjälp?

Flyghjälp kostar 30 % av den ersättning som de lyckas förhandla fram från flygbolaget. Lyckas de inte få någon ersättning uppstår inte heller någon kostnad.

Hur mycket kan jag få i ersättning?

Drygt 6000 kr per person går att få vid kraftig försening eller fullbokat plan. Ersättningsnivån beror bland annat på hur länge planet var försenat.

Kan jag driva ärendet själv?

Ja, du kan även få ersättning från flygbolagen genom att driva ärendet själv. Däremot vet Flyghjälp exakt vilken information som ska användas samtidigt som ett ärende kan ta lång tid att driva. Flera exempel nämns där det tagit över 10 månader innan ersättning har betalats ut.

Få ersättning vid försenat flyg

Kabinväskor