Flygplats i Fokus – Trollhättan/Vänersborg

Kabinväskor

”Trollhättan – Ligger bara 65 minuter från Stockholm”

Så marknadsförs flygplatsen i Trollhättan/Vänersborg och det är framförallt från Bromma som flygplanen kommer till denna flygplats vilket pekar på att det främst är affärsresenärer som åker hit. Men det går även att åka charterresor till Kroatien. En smidig lösning för de som inte vill åka till Landvetter.

Vid större evenemang i staden används flygplatsen även betydligt mer än annars. Ett exempel är att bandy-VM genomfördes 2019 i Vänersborg vilket ökade trafiken rejält både med nationell och internationell turism.

Trollhättan/Vänersborg – Bromma

Den enda linje som regelbundet går från Trollhättan/Vänersborg är till Bromma. Vardagar är det tre eller fyra avgångar till Bromma varpå det sedan inte är en enda avgång under lördagen samt enbart en på söndagen. (Exempel från våren 2019)

Handbagage och incheckat bagage

Bagage som checkas in får maximalt väga 23kg. Väger det upp till 32 kg behöver en tilläggsavgift betalas på 300 kr. Ett handbagage får tas med per person. Det ska då följa de regler som gäller för det flygbolag som trafikerar resan. I detta fall är det främst flygbolaget BRA och dess regler kring mått på handbagage som behöver kontrolleras i förväg.

Café och restaurang

På flygplatsen går det att köpa fikabröd, lite godis samt dagens rätt. Menyn kan ses på flygplatsens hemsida. Caféet är en uppskattad plats både för stressade resenärer för att få en paus samt för barnen att få möjlighet att se planen lyfta och landa.

Åka till och från flygplatsen

Flygplatsen har gratis parkering och även gratis laddningsstation för elbilar. För att kunna använda laddstationen behöver däremot en nyckel hämtas hos receptionen.

Att ta sig till flygplatsen på annat sätt än bil är svårt då det inte finns någon busshållplats eller tågstation i närheten. Däremot är det möjligt att boka buss om det är en större grupp som kommer och vill ha skjuts till valfri destination. Flygplatsen rekommenderar då bokning via bussbolaget Karl-Everts Busstouring men självklart kan även andra bussbolag anlitas.

Till och från Trollhättan och Vänersborg kan alltid flygtaxi bokas. Det är taxibilar som erbjuder en fast taxa från och till flygplatsen vilket gör det tydligt för resenären vad resan verkligen kommer att kosta. Några taxibolag som kan användas är Taxi Trollhättan, Taxi Uddevalla samt Taxi Vänersborg.

Det finns även biluthyrningsföretag i närheten. I samråd med dessa kan det i vissa fall gå att få bilen framkörd till flygplatsen vilket gör att man snabbt kan ta sig vidare till slutdestinationen.

Kabinväskor