Fokus på resmål – Venedig

Kabinväskor

Kabinväskan är packad och biljetterna ligger i jackfickan – Nu bär resan av till Venedig. Vad kan ni vänta er av en av Italiens mest kända städer? Framförallt är det romantik, historia och kultur som ni kommer bjudas på. På listan över de mest populära sakerna att göra i Venedig finns dessa:

Åka gondol

Att åka till Venedig och inte åka gondol är som att åka till Paris utan att se Eiffeltornet. Att uppleva denna vattenrika stad utan att åka på vattnet är verkligen helt fel. Boka en kortare eller längre gondoltur och se på den vackra arkitektur som Venedig har att bjuda på.

Solnedgång i Venedig

Guidade rundturer

Venedig har en rad unika sevärdheter men det är inte alltid lätt att hitta alla och planera hur man ska hinna med det. Boka en guidad tur och få berättat för dig om de olika kända byggnaderna och statyerna. Om inte annat är det trevligt att träffa andra turister och höra hur de upplever staden.

Venetianska lagunen

Via båtar tar man sig enkelt ut till den venetianska lagunen där bland annat de vackra öarna Torcello och Murano hittas. Välj Burano om du är intresserad av hantverk, fiske eller skaldjur. Restaurangerna bjuder på vad vattnet utanför har att erbjuda. Färskare än så här blir det knappast. På denna ö sker även glastillverkning vilket kan både vara intressant att se samt prova på.

Markuskyrkan

Markuskyrkan är en av de vackra kyrkor som hittas i Venedig. Den har byggts om ett flertal gånger genom åren men är fortfarande en mäktig turistmagnet. Framförallt ett måste för de som tycker om arkitektur där tinnar och torn får stå i centrum. Åk gärna upp i toppen på klocktornet som är närmare 100 meter. Bjuder på mäktig utsikt.

Markuskyrkan i Venedig

Rialtomarknaden

Gillar du marknader är ett besök på Rialtomarknaden ett ”måste”. Marknaden har en historia som sträcker sig bak till 1000-talet och bjuder på allt från fisk och grönsaker till prylar. Gå över Rialtobron och gå efter kanalen i 400 meter. Det går även att åka färja hit vilket inte tar många minuter.

Kom ihåg att marknaden stänger vid 13 så det gäller att komma hit på förmiddagen. Dessutom är det skönare ute under förmiddagen då värmen kan upplevas för varm mitt på dagen och en bit in på eftermiddagen.

Välkommen till Venedig – Romantikens huvudstad.

Kabinväskor