Hållbara kabinväskor

Kabinväskor

Vid en första anblick kan många kabinväskor se relativt lika ut. Men det är när man börjar kolla på kvalité och hållbarhet som de skiljer sig åt. Något som inte alltid går att se på bilder eller ens när man själv håller i väskan. Däremot finns flera tester som visar vilka som håller måttet.

Hållbaraste mjuka kabinväskan

TV-programmet Plus genomförde ett test av mjukkabinväskor och de lyfte just upp att det var hållbarheten som skiljde de billigare mot de något dyrare. Det var denna punkt som gjorde att Samsonite B-lite tog första platsen tillsammans med Titan Alpha. Inte helt oväntat då både Samsonite och Titan vunnit tidigare tester och är mycket etablerade märken inom väskor.

Testet bestod då i att väskan fick ramla ner för en trappa 50 gånger med olika mycket packning i väskan. Något som knappast händer i verkligheten men som återspeglar hållbarheten på lång sikt.

bast-i-test-mjuk-kabinvaska

Hållbaraste hårda kabinväskan

Även när det kommer till hårda kabinväskor så ligger Titan mycket bra till. Testfakta har genomfört en test där de utsatte ett flertal kabinväskor för en rejäl utmaning. De testade då både hållbarhet och styrka i bärhandtaget, teleskophandtaget, väskans hjul och väskan i sin helhet vid fall.

Ett flertal väskor sprack efter den oömma behandlingen och ibland gick hjulen sönder. Detta trots att väskan enbart släpptes från en höjd på drygt 60cm.

Vinnare i testet blev Titan Xenon med ett totalbetyg på 5,0. Väskan fick U.A (Utan anmärkning) på samtliga punkter vilket självklart resulterade i utmärkelsen ”Bäst i Test”. Prismässigt låg den i mitten av de väskor som testades vilket även ses som positivt.

Tänk på att:

Oavsett vilket märke av kabinväska som köps så finns två tydliga faktorer som påverkar dess hållbarhet. Den som vet att väskan kommer att utsättas för hårda prövningar bör därmed välja en hård väska– men framförallt utgå från de tester som visar väskornas hållbarhet.

Hård kabinväska – Det finns flera fördelar med mjuka kabinväskor. Men för den som verkligen vill satsa på hållbarhet så är de hårda bättre. Visserligen finns risken att väskan kan spricka vid fall, vilken inte mjuka gör lika lätt. Men med mjuka skyddas innehållet sämre, den blir lättare smutsig och mindre hål kan lättare uppstå (även om tyget är mycket slitstarkt)

Mest hållbara väskan? Välj en hård kabinväska som vunnit tester – En rekommendation är därmed Titan Xenon.

Bästa kabinväskan

Kabinväskor