Här shoppar du i Los Angeles

Kabinväskor

Los Angeles är ett av USAs mest populära resmål och ligger vid kusten i den mycket omtalade delstaten Kalifornien. I Los Angeles finns en hel del att göra för turisten – Walk of Fame och Universal Studios är två omtyckta exempel på aktiviteter för turister. Men många som åker hit passar också på att ta del av stadens stora utbud av shopping, shopping som ofta är väldigt prisvärd för en Skandinav.

The Grove

Det här lyxiga shoppingområdet öppnade 2002 och är designat för att se ut som en småstad i staden. Den här trevliga miljön som förhöjs av kullersten, vackra fasader, restauranger och kaféer rymmer också många välkända butiker så som Gap, Tommy Bahama, Barneys New York och en Apple Store.

En liten bonus är att man har stor chans att se en filmproduktion här, då platsen ofta används som filmset.

Rodeo Drive

Rodeo Drive, som ligger i den välkända stadsdelen Beverly Hills, är ett av Los Angeles mest exklusiva shoppingstråk. Butikerna riktar sig främst (nästan enbart) till de med de tjockaste plånböckerna i världen. Om du inte är beredd att handla för ungefär en halv årslön kan du förvänta dig att du och expediten kanske inte riktigt kommer så bra överens.

Att åka hit behöver man dock inte göra bara för att shoppa – Rodeo Drive är en intressant upplevelse och sevärdhet i sig.

Shoppa på Rodeo Drive

Rose Bowl loppmarknad

Som en förnöjande kontrast till de dyra priserna på Rodeo Drive kan det vara skönt att göra något annorlunda, exempelvis Rose Bowl’s loppmarknad. Den här marknaden är världskänd för sin storlek och för sitt omväxlande utbud.

Alla möjliga föremål kan hittas här, exempelvis har en kund vittnat om en basket-kini – en bikini gjord av basketbollar. Eller vad sägs om en dubbelcykel (en cykel som består av två olika cyklar ovanpå varandra)?

Oavsett om man vill ha exklusivt och lyxigt eller lite billigare och avskalat bör man hitta det man söker i L.A.

Kabinväskor