Hotell i fokus – Elite Grand Hotell

Kabinväskor

Elite Grand Hotell är ett av Gävles nyaste hotell och ligger beläget ett par minuter från centralstationen. Ett affärs- och weekendhotell för de som söker ”det lilla extra”. Med unik inredning och en lyxig relax står det ut i mängden mot andra hotell i Gävle.

Hotell som passar för…

Hotellet passar utmärkt till affärsresor tack vare att det ligger så nära centralstation och Gävles citykärna. Det kan även rekommenderas som weekendhotell mycket tack vare dess lyxiga relaxavdelning som fått goda omdömen.

Det är däremot inte något hotell som primärt rekommenderas till familjesemestern. Detta utifrån flera aspekter. För det första är det ett flertal golv med stenbeläggning (däribland trappan). Varken mjukt att ramla på eller ljuddämpande.

För det andra saknas lekrum eller annat som barnen kan roa sig med. För det tredje finns ingen lekpark i närheten utan snarare stadspuls och trafik.

Väldigt höga kundbetyg

Bland de recensioner som skrivits på www.hotelspecials.se ges överlag mycket gott betyg. Det som framförallt nämns som positivt är just läget. Men med betyg på 9,2 av 10 för rumskomfort och 8,8 av 10 på frukost så är det mer än bara läge som drar upp betyget.

Elite Grand Hotel i Gävle

Klassisk Grand-stil

Hotellkedjan Grand Hotell har sina hotell främst i anrika och historiska byggnader. I Gävle är det knappast något undantag då de hittas i ”Gamla Grand” som tidigare hade musikskola och kulturell verksamhet.

Byggnaden är från 1901 och det är något man valt att lyfta fram och bevara på flera olika sätt. De historiska inslagen finns kvar i en mycket hög takhöjd, stengångar och mäktiga pelare. Inne i rummen är det däremot betydligt mer modernt. Stora och välutrustade rum väntar oavsett om enkelrum eller dubbelrum bokas.

Pris

Grand Hotell kostar lite mer – och ger lite mer. Det kan sammanfatta deras prisnivå i förhållandet till andra alternativ i staden. Ett enkelrum kostar ca 800 kr men detta kan variera något över tid beroende tillgång och efterfrågan.

Läget är perfekt

Det tar ca 3 minuter att gå från buss- och tågstationen samt 10 minuter att gå till Stortorget där både restauranger, bio, underhållning och shopping hittas. Många väljer däremot att njuta av middagen i hotellets restaurang eftersom de bjuder på fin utsikt över Gavleån.

Ny relax – i hög klass

Relaxavdelningen hittas i källaren med bland annat bubbelbad, ångbad, bastu och turkisk bastu. En av de lyxigare relaxavdelningarna som kan hittas på hotell i Gävle. Men kanske inte helt oväntat då det är 4-stjärnigt hotell som snarare lutar åt 5-stjärnigt än 3-stjärnigt.

Kabinväskor