Lyxkryssning i Karibien lockar!

Kabinväskor

Karibien har mängder av små öar som lockar turisterna året runt. Men vilken av öarna ska väljas som destination – Aruba, Jamaica, Saint Martin eller Bahamas? Varför inte ta möjligheten att se lite av många öar istället för mycket av en.

Ett flertal lyxkryssare trafikerar i Karibien och genom att åka på en av dessa får man att se många av de vackraste öarna – möjlighet – via de vackraste fartygen. Det största och kanske mest omtalade kryssningsfartyget är Oasis of The Sea.

Oasis of The Sea

Oasist of The Sea är inte bara världens största lyxkryssare. Det är ett fartyg som har allt. Även om fartyget stannar till vid olika hamnar, där besökarna har möjlighet att gå av, så finns inte behovet. Här kan man lätt roa sig en vecka utan att behöva gå av båten. Just nöjesdelen har fartyget fått mycket goda recensioner för i flera olika tidningar.

Underhållning finns här för alla åldrar. Barnen kan åka zipline mellan olika delar av fartyget, se på bio, se på mäktiga vattenshower eller åka karusell. Föräldrarna som vill ta det lite lugnare kanske hellre väljer att lägga sig på en av de fem stränder som finns på båten för att njuta av värme. På kvällen finns ett flertal (25) restauranger att välja mellan. Bland annat grillbuffé utomhus.

Det får du inte missa:

En underhållning som verkligen kan förknippas med kryssningar är kvällsshower. De finns på nästan alla kryssningsfartyg även om kvalitén varierar kraftigt. På Oasis of The Sea lyckas man leverera hög standard rakt över. När Expressen sände en av sina journalister till fartyget för att prova det skrev hon efteråt ”Isshowen är så vacker att den inte går att beskriva i ord”. Hon fick däremot inte tag på biljetter till showen i Aqua Theater men fick berättat för sig att ”bara showen var värd kryssningens pris”.

Är det något man inte bör missa så är det alltså kvällsshowerna.

Kostnad:

Det kan låta som att det skulle vara extremt dyrt att åka med detta lyxfartyg. Men priset är inte ens högre än att bo på hotell på en vanlig chartersemester. Det kostar ca 6500kr för sju dygn på fartyget och då ingår ju även mat. Däremot måste man även betala en flygbiljett från Sverige ner till Karibien för att komma till fartyget. Men jämfört med vad man får är det en helt klart prisvärd upplevelse.

Lämna kabinväskan hemma, packa stora resväskan och bege dig av på en totalt avkopplande semester bland gourmetmat, upplevelser och fantastisk natur. Karibien väntar!

Bokning kan ske via royalcaribbean.se

Kabinväskor