Res bara med kabinväska – Få flygbiljetten billigare

Kabinväskor

Genom att ha en passande kabinväska och planera sin packning blir resan betydligt enklare än om bagage måste tas med. Ta med dig väskan på planet som handbagage och glöm den långa väntan som kan uppstå vid bagagebandet och risken att väskan kommer bort. En annan fördel är att det nu blir allt billigare att välja detta alternativ. Utan bagage kan du spara hundralappar på resan.

Ung man med kabinväska

Många flygbolag har riktigt låga priser men det förutsätter att du inte vill ha med dig bagage, inte vill ha mat på resan eller speciell plats på planet. Utvecklingen går helt enkelt mot att man som passagerare får betala för en rad olika tilläggstjänster. Därmed fyller kabinväskan en ännu tydligare roll än tidigare. Nu blir det billigare om du lyckas packa allt i en och samma väska och därmed slipper checka in bagage.

Ett företag som förra året började ta betalt för incheckat bagage var Tui. När media kontaktade företaget försvarade de sig med att ”blivit en industristandard”. Det var alltså inte något som de själva kommit på eller är ensamma om att införa. Visserligen kan det finnas undantag men med en industristandard kan man som resenär snarare förvänta sig betala för bagaget än tvärtom.

Hur mycket det kostar varierar mellan olika bolag och man kan därmed tjäna en hel del på att kontrollera vad det kostar och om det är värt att betala denna extra avgift.

Utnyttja alla resenärer

Ett sätt att komma ifrån incheckat bagage är att ha en så stor kabinväska som möjligt per person som ska med på resan. Låt alltså även barnen har en fullproppad väska. Sen kan ni välja ut en av dessa som innehåller leksaker till resan, necessär och annat som man kanske vill komma åt under själva flygningen. Men att låta barnen ha små ryggsäckar (som var vanligt tidigare) är att ”kasta bort” möjlighet till att få med sig mer bagage.

Kontrollera måtten

Det är även viktigt att kontrollera måtten på hur stort handbagage som får ta med på planet. Skulle ni komma med för stor väska kommer den att tvingas checkas in vilket alltså bli onödigt dyrt. Kom ihåg att det på längre resor brukar vara flera flygbolag som man reser med. Då är det viktigt att kolla att varje flygbolags mått kring handbagage passar in på de väskor som används.

Kabinväskor