Så packar du kabinväskan bäst

Kabinväskor

Att ha med sig en kabinväska på resan är extremt bekvämt. Du behöver inte oroa dig för att bagaget ska komma bort eller vänta på ett krånglande bagageband. Dessutom blir det billigare när nu de flesta flygbolag tar avgift för resväskorna. Men då gäller det att packa kabinväskan rätt.

Överfull kabinväskaFörsta steget är att skapa sig en överblick över vad som ska packas ner. Lägg fram allt på ett bord eller en säng. Därmed ser du snabbt vad som behöver vara lättåtkomligt i ytterfacken och vad som kan ligga inne i väskan. Redan nu bör du även kunna avgöra om kabinväska är det bästa alternativet.

Andra steget är att rulla ihop kläderna. Genom att göra små rullar minimeras dess storlek och man kan även lättare packa dem tätt mot varandra i väskan. Ett alternativ är att lägga kläderna i vacuumpåsar men det kräver även att man kan använda dessa på vägen hem. I annat fall finns risken att man inte får med sig alla kläder på hemresan.

Tredje steget är att ta på sig stora ytterkläder. Ska du ha med en jacka så ta på dig denna även om det är varmt ute. Det finns krav på att en kabinväska maximalt får väga ett visst antal kilon och vara inom vissa mått. Men det finns inget krav på att man måste vara sommarklädd bara för att det är sommar. Jacka, tröja och jeans kan man ha på sig. I jackfickan kan sedan mössa och vantar läggas.

Fjärde steget är att minimera antalet skor. Dessa är både tunga och tar stor plats. Kanske räcker det med ett par skor istället för två? Att tänka extra kring skorna nämns även i guiden ”Packa rätt”, ett riktigt bra tips var att se till att packa lätta skor i kabinväskan, de tyngre tar du på dig.

Packa lätt och rätt

Femte steget är att hoppa över necessären. Det är klart att tandborste, deo och rakhyvel vill följa med men en necessär tar ofta betydligt mer plats än vad dessa detaljer egentligen gör. Kan de läggas i en plastpåse istället? Många av sakerna som ligger i necessären kan kilas in mellan klädlagren.

Sjätte steget är att minimera mängden vätskor. Måste hela schampoflaskan följa med? Se över alla förpackningar och minimera dessa. Det finns till och med småförpackningar som är tillverkade för just detta ändamål. Det kan vara ett set med flaskor som är lika stora som de som brukar finnas på hotell samt askar för det allra nödvändigaste.

Kabinväskor