Sveriges bästa spa

Kabinväskor

Sveriges två bästa spaanläggningar ligger på västkusten

Oavsett väder eller årstid passar det alltid utmärkt att åka på spa för att komma ifrån vardagens stress en eller ett par dagar. Vilket spa som ska väljas beror däremot på vad som efterfrågas. Det går att hitta spa med extremt lyxig inredning till de som betydligt tydligare siktar på att erbjuda mäktiga naturupplevelser.

Tänk igenom vad du behöver för att hitta det inre lugnet innan du bokar. Kanske är det speciella behandlingsformer som lockar – eller en miljö runt om spaanläggningen som inbjuder till sköna långa promenader.

Enligt Expressen är The Retreat Club Sveriges bästa Spa. Detta efter att de jämfört 15 olika spaanläggningar i Sverige år 2015. Även på andra plats kommer ett spa på västkusten.

The Retreat Club

De som uppskattar lyx och exklusivitet kan med fördel välja ett besök på The Retreat Club i Falkenberg. Här möts man av lyx redan i foajén och det är en röd tråd som tydligt går genom hela anläggningen. Eller en guldtråd kanske man skulle säga. Marmor, guld och kristallkronor är karaktäristiska inslag tillsammans med en överlag mycket lyxig design.

Självklart finns även ett stort utbud av olika behandlingar som då kostar extra utöver entrébiljetten.

Det som Expressen framförallt lyfte fram som positivt var att anläggningen har byggts upp med ett nytänk. Här finns små ”njutningsstationer” som delar upp spaanläggnigen på ett mjukt sätt.

Priset per natt och person ligger på 1765kr. Då ingår en natt i dubbelrum, en trerättersmiddag och entré till spaavdelningen. Smakar de så kostar det…

Sankt Jörgen Park Resort

På andra plats kom Sankt Jörgen Park Resort. Ett spa, som enligt recensenten, är ”genomarbetat och heltäckande”. Här finns ett mycket stort utbud av badfaciliteter och annorlunda inslag som MuViCure och Swaybeds.

MuViCure är filmterapi där man alltså hittar det inre lugnet genom att se speciella filmer. När lugnet har lagt sig kan man mysa i en gungade stor bädd (Swaybed).

En stor fördel med Sankt Jörgen är att de inte bara sätter människan i fokus – utan även miljön. Spabuffén är nämligen i stort sett helt ekologiskt vilket självklart är en stor fördel.

Prismässigt är det i stort sett samma nivå som hos The Retreat Club. Ett dygn kostar 1790kr och då ingår del i dubbelrum, träning, trerätters middag, frukostbuffé och entré.

Kabinväskor