Till Las Vegas – och Grand Canyon

Kabinväskor

Las Vegas är inte bara spel och dobbel – även om staden minst sagt andas detta. Här möts ytterligheter från alla möjliga kanter och det är verkligen en stad att uppleva. Dessutom finns det häftiga upplevelser i närheten av Las Vegas. Varför inte ta en dag till Grand Canyon?

Buss

Från Las Vegas anordnas flera olika bussturer till Grand Canyon. Dessa har lite olika upplägg och vänder sig därmed mot olika personer. En fördel med buss är att man får ”allt i ett”. Det finns nämligen fina buss-utflyktsplatser som är gratis för bussturer men som kostar ca 40 dollar att få tillträde till för den som kommer med bil. Inte oväntat är dessa även några av de bästa platserna att besöka.

Hyra bil

Vill du vara mer flexibel kan ett alternativ vara att välja hyrbil. En rekommendation är då att boka hyrbilen i förväg för att därigenom vara säker på att få ett så bra pris som möjligt. Generellt bör man läsa igenom avtalen noga då dessa skiljer sig en del mot hyrbilsavtal i Sverige. Se alltid till att ha försäkring!

Tar man bilen kommer turen att gå via Lake Mead där man kan stanna till för en paus. Ett alternativ är att planera in några timmar här då det erbjuds allt från powerboat till jetski i sjön. För de som inte uppskattar adrenalinfulla aktiviteter finns ”Family Fun Boat”

Hoppar man över stoppet så är det fullt möjligt att åka till och från Las Vegas på en dag för att uppleva Grand Canyon. Men det finns även hotell vid södra kanten vilket gör resan mer behaglig.

Helikoptertur

Det utgår flera turer varje dag och man kan boka helikopterturer över Grand Canyon via resebolag i Sverige eller på plats. Dessa brukar vara på ca 25 eller 45 minuter. Kolla upp priset och jämför de bägge alternativen. Det brukar inte skilja speciellt mycket och är man ändå plats kan den längre turen rekommenderas.

Kabinväskor