Tips när du ska boka semesterboendet

Kabinväskor

Du som ska boka ditt semesterboende i Sverige vill säkerligen komma undan så billigt som möjligt. Här presenteras fyra tips att tänka på innan du gör din bokning.

Använd jämförelseportaler

Istället för att söka på flera olika bokningssidor är det effektivare att använda sidor som jämför bokningssidorna. De här sidorna hämtar sina priser från samma källor och presenterar dem på ett överskådligt sätt.

Med jämförelsesidorna finns möjlighet att snabbt och smidigt spara ganska rejäla summor pengar – större blir summan i kronor och ören om ni är många och ska turista länge. En annan fördel är att flera av dessa sajter har appar som gör det smidigt att boka från mobilen.

Stuga vid sjö

Ring direkt till hotellet

Ska du bo på hotell? Om du inte vill använda bokningssidor och liknande – och vet var du vill bo – är det en god idé att ringa direkt till hotellet. Har du tur kan det leda till lite bättre priser. Hotellpersonalen kan ha koll på billiga rum som inte erbjuds på bokningssidorna.

Kolla rabatter

Är du pensionär? Eller student? Eller tillhör du någon annan grupp som kan tänkas ges rabatt? Om inte hotellet skyltar med rabatterna kan det vara värt ett samtal för att ringa och fråga.

Vissa blir förvånade över rabatterna man kan få om man är medlem i vissa organisationer eller kund till vissa bolag – det är lätt att man glömmer bort medlemsförmånerna.

Till exempel kan banker, fackliga organisationer eller till och med försäkringsbolag erbjuda rabatter med jämna mellanrum.

Bo på lågsäsong

Det som främst avgör priset är tillgång och efterfrågan. Efterfrågan är extremt stor på fjällstugor under skolloven – och betydligt lägre under hösten… Finns möjlighet bör bokning ske av stugor under de månader på året då många andra inte har möjlighet att ha semester.

Stugaltan vid sjöstranden

Bo mindre – med extrasäng

Är ni tre personer kan en stuga för två låta för litet – och en stuga för fyra låta för stort. Ett sätt att hålla nere priset är att välja en stuga för två och välja till en extrasäng. Går det att packa med en madrass i packningen behöver inte ens kostnaden för att hyra en extra bädd uppstå.

Kom ihåg att detta inte är acceptabelt på hotell. Där betalas generellt per person och bädd. Med stugor betalas ett pris per stuga – oavsett hur många som bor där.

Kabinväskor