Värt att veta när man hyr bil på flygplatsen

Kabinväskor

Om man ska hyra bil på semestern är det nog allra smidigast att göra det direkt på flygplatsen. Man slipper därmed ta sig in till stan med taxi, buss eller annat färdmedel. De flesta större flygplatser erbjuder ett brett utbud av firmor som i sig också ofta erbjuder ett tillfredställande utbud av hyrbilar.

För att spara pengar, finns det dock en del saker man bör tänka på. Här är några av de bästa tipsen som är bra att tänka på: (Taget från biluthyrningflygplats.se)

Hyra bil vid flygplatsen kostar mer

Även om det är väldigt smidigt och bekvämt att stiga ur planet och direkt sätta sig i bilen, är det faktiskt oftast dyrare att hyra bil vid flygplatsen. Om man gärna betalar lite extra för komfort är det ett bra alternativ att hyra där, men annars kan man leta upp en firma närmare staden man besöker.

Vissa firmor som inte är belägna vid flygplatsen erbjuder dessutom transport från flyget till dem.

Undersök alla firmor och erbjudanden

Priserna för hyrbilar kan variera väldigt mycket beroende på företag och hur länge man behöver den. Vill man hitta ett bra erbjudande lönar det sig verkligen att undersöka flera av flygplatsens firmor och jämföra deras priser. Även sökmotorer på internet finns för just detta.

Att betala för bensinen i förväg kan bli en förlustaffär

Att betala för bensinen i förväg kan tyckas bekvämt och smidigt, men ofta är det en dålig affär för kunden. Gör man detta betalar man nämligen för en full tank, även om man lämnar tillbaka den med tanken halvfull.

Har man tid är det också ofta bättre att själv leta upp en bensinmack i närheten av flygplatsen. Gör man detta kan man jämföra priser även hos bensinstationerna och därmed få ett mycket bättre pris. Glöm dock inte att fylla tanken innan du lämnar tillbaka bilen – avgifterna som vissa firmor tar om man missar detta kan ofta anses vara orimligt höga.

Bekvämligheter är dyra

Firmorna erbjuder ofta möjligheten att hyra GPS till bilen, något som dock kan bli ganska dyrt i längden. Givetvis skiljer sig priserna ganska mycket åt, men ibland kan en GPS kosta uppemot 90 kronor extra per dag att hyra. Vill man spara pengar kan man, beroende på vilket land man är i och vilket abonnemang man har, använda GPS-funktionen i mobilen.

Tänk på att surfa utomlands dock kan bli väldigt dyrt och det är bra att kolla upp priserna innan man bestämmer sig för detta för att säkerställa att man verkligen sparar pengar på det.

Annars, om man är väl förberedd, kan man helt enkelt använda en gammal hederlig kartbok eller skriva ut vägbeskrivningarna hemifrån. Ett annat givet alternativ är såklart att ta med sig en GPS om man har en sådan.

Kabinväskor